Европейски ден на спорта

На 30.09.2016г. в ПТГ „Н. Й. Вапцаров“  – Враца  бе отбелязан Европейския ден на спорта. В спортните изяви се включиха ученици от  9, 10, 11 и 12 класове, които взеха  актично участие в организирания футболен турнир.

На добър час!

Скъпи ученици, учители, родители и гости,
Днес е 15 септември. Най-вълнуващият ден за българското училище. Първият учебен ден е много специален празник за всеки един от нас, защото е символ на почитта на българина към знанието и образованието.
Не крия, че този ден е изпълнен с особено вълнение за мен, защото днес е моя честта да открия учебната 2016/ 2017 година. И както всяко ново начало и това е изпълнено с надежди и очаквания за успех.
Скъпи ученици, лятото свърши, започват дълги дни, изпълнени с уроци, контролни, класни работи. Приемете ги като условие за проява на вашата воля и упоритост, на жаждата ви за нови знания. И бъдете спокойни – до вас са вашите учители. Пазете традициите на нашето училище, умножавайте успехите му, почитайте всеотдайността на своите преподаватели!
Скъпи ученици, позволете ми да ви поздравя най-искрено и сърдечно с „добре дошли” на първия учебен ден. Убедена съм, че твърде скоро вие ще станете добри професионалисти и ще се реализирате в професиите, които сте си избрали, благодарение на общите ни усилия.
Ние сме готови да ви служим всеотдайно, давайки ви знанията и уменията, които ще ви подготвят за бъдещите ви професии. Служейки на вас, ще раздаваме и осъществяваме самите себе си, давайки ви не само своите знания, но и своята човечност, като не забравяме, че нашата първа задача е да образоваме и възпитаваме качествено децата на България, за да бъдат те равностойни и конкурентноспособни в страните от Европейския съюз. Задача на училището днес е да подготвя за живота личност, която умее да общува, да търси и открива сама нужните знания, да се справя с проблеми в учебна, професионална и житейска ситуация.
Скъпи учители, на вас пожелавам неуморно да създавате и да пазите богатството на нашето училище – неговите възпитаници! Желая Ви здраве, духовни сили и упоритост, за да се преборим заедно с трудностите и да получим заслуженото удовлетворение от добре свършената работа! Нека любовта на нашите ученици бъде най-ценният дар за труда ни!
На вас, родители, пожелавам да бъдете по-близо до децата си, за да ги подготвяте заедно с техните учители за предизвикателствата на живота.

Днес е нашият ден, скъпи учители и ученици!

На добър час!

инж. Ирма Емилиянова

Откриване на новата учебна година

Новата учебна година в Професионална техническа гимназия „Н.Й.Вапцаров“ – Враца беше открита от новия директор инж. Ирма Емилиянова.
Гости на тържеството бяха г-н Калин Каменов – кмет на община Враца, г-жа Галина Евденова – началник на РУО, г-н Мирослав Комитски – зам.областен управител и г-жа Диана Върганова – управител на фирма РОМТЕХ 3С, които поздравиха учителите и учениците по случай първия учебен ден, Тържествен водосвет за здраве и успех отслужи отец Георги.
Първи прекрачиха прага новите ученици, които бяха посрещнати по традиция с хляб и сол, здравец и усмивки от своите учители.

15 септември

Откриването  на новата учебна година ще започне в 10.00 часа на 15 септември.
Всички ученици да се явят в 9.45 часа пред главния вход на училището.
Класни ръководители за новоприетите ученици:

9б клас, Автотранспортна техника – Албена Петрова, Старши учител по Английски език;

9в клас, Компютърна техника и технологии, инж. Силвия Стойнева, Учител практическо обучение.

Добре дошли!