90 години

Програма

08  декември 2015 година

90 години ПТГ „Н.Й.Вапцаров“
ПТГ „Н.Й.Вапцаров“ отбеляза своята 90-годишнина с празнично шествие и програма в залата на Драматично-куклен театър – Враца.
Гости на тържеството бяха кмета на гр. Враца – г-н Калин Каменов, началника на РИО – г-жа Галина Евденова, г-жа Митонка Червеняшка – началник отдел в РИО, г-жа Петя Николаева – старши експерт по български език и литература, директори на училища и детски градини, много бивши учители и  ученици.


07  декември 2015 година
Поклон пред поета Н.Й.Вапцаров

ПТГ „Н.Й.Вапцаров“ почете патрона на училището Н.Й.Вапцаров по повод годишнината от неговото рождение с рецитал по негови стихове. Учениците поднесоха венец пред паметника на поета.


07  декември 2015 година
Училището – старт в живота

Възпитаниците на ПТГ „Н.Й.Вапцаров“ се срещнаха с полковник доц. д-р инж. Любомир Каменов, зам.-началник по учебната дейност на НВУ „Васил Левски”, гр. Велико Търново, възпитаник на училището.


 

03  декември 2015 година
Състезание по приложна електронока „Мога и зная как“

На 3.12.2015 се състоя училищен кръг от състезанието по приложна електроника „Мога и зная как“. То се организира ежегодно с партньорството на фирма „Елимекс“, гр. Горна Оряховица. Състезателите бяха разпределени в две възрастови групи. След решаване на теоретичен тест, първите 6 от всяка група се класират за практическа задача.
Най-добре се престави Валери Тънкьовски от 11 а клас, който завоюва първото място в своята група с резултат от 87 точки.


02  декември 2015 година
Рецитал по стихове на Н.Й.Вапцаров


 

26 ноември 2015 година
Възпитаници на ПТГ „Н.Й.Вапцаров“ посетиха родното място на своя патрон – град Банско


25 ноември 2015 година
Представяне на проект по програма Еразъм+

Проектът предостави възможност  на 20 ученици от ПТГ „Н.Й.Вапцаров“ да проведат 3-седмичен стаж  в професионален център bbw Bildungszentrum Ostbrandenburg GmbH, Франкфурт (Одер), Германия.
С реализирането на този проект учениците повишиха практически знания и умения в изграждането и поддръжката на компютърни системи и мрежи и в областта на техническото обслужване и ремонт на съвременни транспортни средства,  усвояване нови техники и технологии чрез практика и не на последно място се запознаха с бита и културата на Германия.
Това ще помогне на учениците  да проявят по-голяма адекватност на професионалните си компетеции към пазара на труда не само у нас, но и в други европейски страни.
Участниците бяха от специалности „Автотранспортна техника“, „Компютърна техника и технологии“ и „Компютърни мрежи“. Те получиха сертификати от професионалния център за придобитите знания и умения и Европас сертификати, които описват придибития опит.


 

24 ноември 2015 година
Открит урок по английски език

Ирена Ценова, старши учител в ПТГ „Н.Й.Вапцаров“ проведе открит урок по Английски език с учениците от 8а клас. Осмокласниците са за първа година в нашето училище. Те са приети след 7-ми клас в специалност „Системно програмиране“  и изучават интензивно езика по 13 часа седмично.
Учениците представиха света на животните през техния поглед.


 

18 ноември 2015 година

Моето училище – училище на бъдещето

На 18 ноември в ПТГ „Н.Й.Вапцаров“ се проведе открит урок на тема „Нови технологии“ с  ученици  от 8а клас,  специалност „Системно програмиране“.  Младите програмисти представиха, как може да превърнем всакакви проводящи предмети или хора в мишка или клавиатура, да си направим пиано от пластилин и да свирим на него, използвайки интерфейсна платка  „Makey Makey“. Учениците демонстрираха   и музикално изпълнение на барабани, направни от хора.
Учителят по програмиране Емилиян Кадийски показа по интересен и забавен начин как компютрите в своя свят от единици и нули откриват грешки.